Annons

Röda Korset jagar kund som betalat för mycket

Danmark • Publicerad 9 januari 2020
En kvinna betalade 9|500 kronor för mycket för en stol i en secondhandbutik i Danmark. Trots idoga försök har Röda Korset inte lyckats få tag i henne för att betala tillbaka pengarna. Arkivbild
En kvinna betalade 9|500 kronor för mycket för en stol i en secondhandbutik i Danmark. Trots idoga försök har Röda Korset inte lyckats få tag i henne för att betala tillbaka pengarna. ArkivbildFoto: Jessica Gow/TT

En kvinna köpte en stol i Röda Korsets butik i Nakskov på danska ön Lolland. Men stolen blev dyrare än prislappen visade. När hon betalade med kort slog personalen in 9 595 kronor i stället för de 95 kronor som stolen kostade.

Kvinnan lämnade butiken med sin stol efter köpet i november. Sedan felet upptäckts försökte Röda Korset spåra kvinnan – hittills utan resultat, rapporterar danska TV2.

Annons

Varken banken eller kortföretaget ville hjälpa till, med hänvisning till persondatalagen. Försök med efterlysning via Facebook där inlägget delats 1 500 gånger var också utan framgång, liksom den annons butiken satte in i en tidning. Annonsen kostade 800 kronor.

Men sedan dansk tv rapporterat om saken har banken och kortbolaget lovat försöka nå kvinnan.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons