Rögle mot kvart – tack vare vasst powerplay

Rögle rusar mot en kvartsfinalplats i SHL-ishockeyn.
Tacka lagets powerplay för det. Samtliga mål i 3–0-segern i streckmötet mot Örebro kom i den spelformen.
Ishockey • Publicerad 25 februari 2020
Dennis Everberg gjorde ett av målen i Rögles 3–0-seger över Örebro. Arkivbild.
Dennis Everberg gjorde ett av målen i Rögles 3–0-seger över Örebro. Arkivbild.Foto: Anders Bjurö/TT

Rögle började tisdagen med fyra poängs marginal till kvartsfinalstrecket i den så jämna striden streckstriden.

När kvällen var över hade Ängelholmslaget sju poängs marginal dit.

Och formen är lysande.

Rögle hade sex raka segrar innan den snöpliga bortaförlusten mot Skellefteå senast där laget tappade en 3–2-ledning under de sista åtta minuterna av matchen.

Nu tog sig laget upp på vinnarspåret igen.

Sköt in sig

Tack vare ett sylvasst numerärt överläge.

Det krävdes visserligen tre fruktlösa försök i första perioden innan det lossnade. Två numerära överlägen i andra perioden gav lika många mål.

Backen Eric Gelinas klappade in 1–0 efter 6.30 och landslagsforwarden Dennis Everberg gjorde 2–0 från nära håll efter 14.26 sedan Ted Brithén snyggt spelat fram med en passning bakom ryggen.

– Det var fint, bara att trycka dit den, sade Everberg till C More.

Det fortsatte i tredje perioden. När Rasmus Rissanen fick matchstraff för en slashing i veka livet på Anton Bengtsson gav det fem minuters numerärt överläge.

Och ännu ett mål. Den här gången från seriens överlägset poängmässigt bäste back, Kodie Curran, som nu står på 11 mål och 44 poäng.

– Vi har varit vassa i powerplay länge nu, det är en trygghet, sade Everberg.

Färjestad slog jumbon

Rögle har gjort 42 mål i numerärt överläge den här säsongen – flest i SHL. Ängelholmslaget tog sig i fjol till slutspel för första gången på 25 år, men åkte ut i åttondelsfinal. Nu ser läget ljust ut för att ta sig direkt in i kvarten.

För Örebro, som bröt en fyra matcher lång förlustsvit i förra omgången, blev segerglädjen kortvarig. Laget är kvar på åttonde plats.

Färjestad behåller andraplatsen, på samma poäng men fler gjorda mål än Rögle, men behövde förlängning för att slå bottenlaget Oskarshamn borta med 4–3. Daniel Viksten avgjorde i förlängning.

SHL:s poängkung Marcus "Lilliz" Nilsson gjorde ett mål och två assist och slog klubbrekordet när det gäller antal assist under en säsong. Han står nu på 9 mål och 39 assist.

För Oskarshamn var förlusten den nionde raka.