Annons

Rögle tappar stjärnspelare

Vinterns succélag Rögle tappar flera av sina bästa spelare.
Stjärnbacken Kodie Curran och egna produkten Ted Brithén är två av de tunga förlusterna.
Ishockey • Publicerad 20 mars 2020
Backprofilen Kodie Curran är en av flera stjärnor som lämnar succélaget Rögle. Arkivbild.
Backprofilen Kodie Curran är en av flera stjärnor som lämnar succélaget Rögle. Arkivbild.Foto: Tommy Pedersen/TT

Ängelholmsklubben gjorde sin bästa SHL-säsong genom tiderna, blev trea i grundserien och hade gyllene drömmar inför slutspelet som dock ställdes in på grund coronavirusets utbredning.

Nu försvinner flera tunga namn berättar klubben i ett pressmeddelande. Målvakten Roman Will, backarna Kodie Curran och Daniel Bertov, samt forwardstrion Ted Brithén, Dominik Bokk och Hampus Gustafsson.

Annons

Curran, tvåa i SHL:s poängliga, belönades med Guldhjälmen då han utsågs till SHL:s mest värdefulle spelare av ligans spelare, den tjeckiske landslagsmålvakten Roman Will kom fyra i målvaktsligan och Brithén trea i den interna poängligan. Samtliga tre hade kontrakt med Rögle nästa säsong, men med klausuler som gör att de kan lämna.

"Vi har gjort en riktigt bra säsong där många av våra spelare lyft sig till nya höjder. Givetvis så ökar därmed deras attraktionskraft och för flera spelare som lämnar oss så handlar det om att få chansen att mäta sig med de allra bästa i världen. Det är ett bra betyg för vår organisation men givetvis så kommer vi att sakna de här spelarna", säger sportchefen Chris Abbott i ett pressmeddelande.

Ted Brithén, som vann SM-guld med HV71 2017, säger:

"Jag har fått en möjlighet som jag inte kan tacka nej till. Det passar både mig och familjen perfekt att göra det här nu. Men jag har fortfarande kvar drömmen och målsättningen att vinna ett SM-guld med Rögle".

Göran Sundberg/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons