Annons
Nyheter

Rökare tvingas betala 337 000 för sanering

Bostäder • Publicerad 7 februari 2023
Kvinnan har tidigare hävdat att hon endast rökte på balkongen. Arkivbild.
Kvinnan har tidigare hävdat att hon endast rökte på balkongen. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

En kvinna anklagas för att ha rökt inomhus i en sådan omfattning att lägenheten blev totalförstörd. Nu tvingas hon betala hela saneringsbeloppet på 337 000 kronor, rapporterar Hem & Hyra.

Enligt hyresvärden MKB i Malmö har lägenheten som kvinnan bodde drabbats av nikotinskador som innebar att man tvingades renovera samtliga parkettgolv, köksinredningen samt dörrar och dörrkarmar. Dessutom genomfördes en omfattande sanering.

Annons

MKB stödde sitt krav på en besiktning gjord av en saneringsfirma. Kvinnan har tidigare uppgett för tidningen att hon endast rökt på balkongen, men svarade aldrig på stämningsansökan från tingsrätten och blir därmed skyldig att betala genom en så kallad treskodom.

Förutom saneringen ska hon även betala rättegångskostnaderna på 10 000 kronor.

MKB har på senare tid stämt flera tidigare hyresgäster för rökskador, under fjolåret lämnade bostadsbolaget in totalt tre stämningar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons