Annons

Röstningsrekord för Stora ljudbokspriset

Kultur • Publicerad 24 januari 2020
Ljubokslyssnare har röstat och nominerat sina favoriter. Arkivbild.
Ljubokslyssnare har röstat och nominerat sina favoriter. Arkivbild.Foto: isabell Höjman/TT

Omröstningen till Stora ljudbokspriset är avslutad och det är klart vilka som är nominerade i de fem olika kategorierna. Nu kommer jurygrupper att avgöra vilka av dem som kommer att prisas under Storytel Awards den 2 april.

Enligt ljudboksföretaget Storytel som står bakom priset är det fler än någonsin som röstat – 30 000 röster – vilket slår förra året med 10 000 röster.

Annons

"Att lyssnarna står för urvalet till nomineringarna innebär ju i grunden att det här är ett “folkets pris”, vilket jag tycker är det finaste pris man som författare och inläsare kan få" säger Åse Ericson, Sverigechef för Storytel i ett pressmeddelande.

Kategorierna är roman, spänning, barn, ungdom och den nya kategorin fakta. Några av de nominerade är "Pulver" av Sara Blaedel, inläst av Helena af Sandeberg, "Tatueraren i Auschwitz" av Heather Morris, inläst av Viktoria Flodström och "Pojken som följer sin skugga" av Kadir Medal, inläst av Magdi Saleh.

Lisa Andersson/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons