Nyheter

Runt nollan på Wall Street

De ledande indexen på New York-börsen stängde runt nollstrecket på handelsveckans sista dag. Osäkerheten kring nya coronastimulanser och de kommande handelssamtalen mellan USA och Kina lade sordin på stämningen.
Börs • Publicerad 14 augusti 2020
Coronakrisen fortsätter att spöka på Wall Street. Arkivbild.
Coronakrisen fortsätter att spöka på Wall Street. Arkivbild.Foto: Mark Lennihan/AP/TT

S&P 500-indexet nådde i veckan nästan upp till den högsta noteringen sedan i februari, före coronapandemin. Men samtidigt råder stor osäkerhet kring uppgörelser i kongressen om nya stimulansåtgärder i spåren av coronakrisen. Många investerare intog också en defensiv hållning inför helgens möte om det så kallade fas 1-avtalet mellan företrädare för världens två största ekonomier: Kina och USA.

Under fredagen kom siffror som visar att detaljhandeln i USA ökade med 1,2 procent i juli, jämfört med månaden före, men ökningen var svagare än analytiker hade väntat.

It-bolagen, som drivit mycket av återhämtningen på börsen, hade en svag handelsdag och såväl Apple, Facebook och Googles moderbolag Alphabet backade.

Dow Jones industriindex steg 0,1 procent medan S&P 500 slutade oförändrat. Tekniktunga Nasdaqs kompositindex backade 0,2 procent.

Sett över hela veckan steg Dow Jones 1,8 procent, S&P 500 ökade 0,6 procent och Nasdaq klättrade 0,1 procent.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.