GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Plan försvann från radarn i Sibirien

Ryssland • Publicerad 16 juli 2021
Vrakdel från ett annat plan, en An-26, som hittades utanför staden Palana på Kamtjatkahalvön i samband med en annan olycka. Ordet "Kamtjatka" skymtar i rött.
Vrakdel från ett annat plan, en An-26, som hittades utanför staden Palana på Kamtjatkahalvön i samband med en annan olycka. Ordet "Kamtjatka" skymtar i rött.
Foto: AP/TT

Ett ryskt plan som tidigare under fredagen försvann från radarn med 17 personer ombord har hittats i Sibirien, enligt den statliga nyhetsbyrån Tass. Alla har överlevt, uppger räddningstjänsten.

Planet, av typen Antonov An-28, var på väg från staden Kedrovyj till Tomsk i västra Sibirien när kommunikationen bröts. Det hade fått fel på motorn och gjorde en hård landning som gav upphov till skador på flygplanet, enligt uppgifter till Interfax.

Ryssland var tidigare ökänt för flygolyckor, men har förbättrat sin säkerhetsstatistik. Problem med dåligt underhåll av flygplan och svaga säkerhetsföreskrifter kvarstår dock och flera dödliga flygkrascher har inträffat på senare år.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer