Annons
Nyheter

Ryskt stridsflyg bombar i nordvästra Syrien

Syrien • Publicerad 20 september 2020
Förstörelsen i Idlib i Syrien är enorm. På söndagen rapporteras om nya ryska flygräder mot staden efter ett halvår av något slags vapenvila. Arkivbild.
Förstörelsen i Idlib i Syrien är enorm. På söndagen rapporteras om nya ryska flygräder mot staden efter ett halvår av något slags vapenvila. Arkivbild.Foto: Ghaith Alsayed/AP/TT

Ryskt stridsflyg har attackerat mål i nordvästra Syrien, uppger syriska oppositionskällor. Bombräderna sägs vara de mest omfattande sedan ett turkisk-ryskt avtal om vapenvila ingicks för nästan ett halvår sedan.

Anfallen genomfördes på söndagen strax utanför staden Idlib, enligt vittnen som också säger att granatattacker genomfördes i bergiga trakter söder om staden. Beskjutningen uppges ha kommit från syriska baser.

Annons

Mål för attackerna var områden som kontrolleras av grupper som står i opposition till regimen i Damaskus.

– Dessa 30 (bomb)räder var de mest omfattande attackerna sedan uppgörelsen om vapenvila, säger Mohammad Rashid som tidigare ledde en militant oppositionsgrupp. Nu är han en av dem som granskar attacker med stridsflyg från ryska militärbaser.

Rapporter om militär aktivitet kom även från andra delar av Idlib och bland annat Hamaprovinsen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons