Annons

Ryssland: Drönare nedskjutna vid Krim

Ukraina/Ryssland • Publicerad 10 augusti 2023
En byggnad i centrala Moskva som uppges ha skadats i en tidigare drönarattack mot den ryska huvudstaden häromveckan. Arkivbild.
En byggnad i centrala Moskva som uppges ha skadats i en tidigare drönarattack mot den ryska huvudstaden häromveckan. Arkivbild.Foto: AP/TT

Ryssland uppger att man skjutit ned elva ukrainska drönare i närheten av Krimhalvön under natten till torsdagen. Man säger sig också ha stoppat två drönare på väg mot huvudstaden Moskva.

Två av drönarna på väg mot Krim ska ha ha skjutits ner i närheten av staden Sevastopol och de andra två uppges ha kraschat i Svarta havet.

Annons

De påstådda attackförsöken har inte bekräftats från ukrainskt håll.

De senaste månaderna har en våg av drönarattacker skett mot ryskkontrollerat territorium. I juli lyckades Ukraina orsaka skador på Kertjbron, som förbinder Ryssland med den ockuperade Krimhalvön.

Ukraina har i ökad utsträckning börjat använda så kallade havsdrönare och gick nyligen till attack mot en rysk hamn där man säger sig ha skadat ett ryskt stridsfartyg.

De intensifierade drönarattackerna har dock inte följts av några större framgångar för Ukraina i den motoffensiv vid fronten som inleddes i juni.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons