Annons

Sverige mot Ryssland i semifinal vid seger

Ryssland besegrade Schweiz med 3–1 i JVM-ishockeyns första kvartsfinal.
Vinner Sverige sin kvart mot hemmanationen Tjeckien senare i kväll kommer Ryssland och Sverige att ställas mot varandra i lördagens ena semifinal i Ostrava.
Ishockey • Publicerad 2 januari 2020
Dmitri Voronkov, vänster, blev tvåmålsskytt i 3–1-segern i JVM-kvartsfinalen mot Schweiz och kunde jubla över semifinalplatsen tillsammans med sina ryska lagkramrater.
Dmitri Voronkov, vänster, blev tvåmålsskytt i 3–1-segern i JVM-kvartsfinalen mot Schweiz och kunde jubla över semifinalplatsen tillsammans med sina ryska lagkramrater.Foto: Petr David Josek/AP/TT

Detta då Kanada 6–1-besegrade Slovakien i den andra kvartsfinalen.

Hur det går ihop? Inför årets upplaga av JVM har Internationella ishockeyförbundet gjort om semifinalupplägget. Vinnarna från kvartsfinalerna hamnar inte i ett turneringsträd, som varit fallet tidigare. I stället ställs det högst seedade semifinallaget, baserat på gruppspelets resultat, mot det lägst seedade och det näst högst seedade mot det näst lägst seedad.

Annons

Sverige är högst rankat och när Slovakien nu är utslaget är Ryssland det lägst rankade laget som alltså kan stå för motståndet i semifinal.

Noterbart från Kanadas seger? Storstjärnan Alexis Lafrenière var tillbaka efter knäskadan han fick i 0–6-smällen mot Ryssland och som gjorde att han missade de två avslutande gruppspelsmatcherna. Och Lafrenière – som väntas gå som etta i sommarens NHL-draft – gjorde ingen besviken. Han spelade fram lagkaptenen Barrett Hayton till 1–0 och gjorde själv 5–0-målet.

I den tredje kvartsfinalen vann Finland med 1–0 mot USA i det som var en repris på finalen förra JVM. Om Sverige slår Tjeckien ställs med andra ord Finland mot Kanada i den andra semifinalen.

Om Tjeckien vinner mot Sverige? Då blir det i stället Kanada–Tjeckien och Finland–Ryssland i semifinalerna.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons