Annons
Nyheter

Rysslands motdrag: Nytt namn vid USA:s ambassad

Ryssland • Publicerad 20 maj 2022
USA:s ambassad i Moskva. Arkivbild.
USA:s ambassad i Moskva. Arkivbild.Foto: Alexander Zemlianichenko/AP/TT

Gator och torg vid ryska ambassader jorden runt har sedan kriget i Ukraina bröt ut bytt namn som på olika sätt hyllar det invaderade landet.

Nu vill Moskva ge igen. Stadsfullmäktige har planer på att byta namn på en plats vid USA:s ambassad till "Donbass försvarares torg" – syftandes på ryska soldater som bekämpar de "nazister" Ryssland påstår styr den ukrainska regionen.

Annons

– En riktigt bra idé. Det skulle vara mycket bra om det hände, kommenterar Kremls talesperson Dmitrij Peskov enligt ryska Interfax.

Men om de ryska beslutsfattarna hade hoppats på amerikansk vrede blir de besvikna, ambassadens kommentar är snarare trotsig.

"Förvånade men inte förolämpade av det ryska förslaget, som vi förutsätter är en hyllning till de ukrainska soldater som så modigt försvarar sitt land från Kremls aggressioner", skriver ambassaden enligt The Guardian.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons