Annons
Nyheter

S-topp kände till gängkoppling i Botkyrka

Ett av Socialdemokraternas toppnamn, Nils Vikmång, kände till uppgifterna om kopplingar mellan gängkriminella och S i Botkyrka, skriver Expressen.
Politik • Publicerad 7 februari 2023
S utreder uppgifter om att gängkriminella påverkat en omröstning i partiet. Arkivbild.
S utreder uppgifter om att gängkriminella påverkat en omröstning i partiet. Arkivbild.Foto: Naina Helén Jåma/TT

Vikmång, biträdande partisekreterare, skriver att han fick ett meddelande från kommunstyrelsens ordförande Ebba Östlin (S) i november förra året.

"Ebba Östlin skrev att allt startade med att de vände på en sten. En sten som visade på kopplingar mellan Vårbynätverket och ABF samt i förlängningen med S", skriver Vikmång i ett mejl till tidningen.

Annons

Socialdemokraterna har nyligen frågat varför polisen inte har hört av sig med uppgifter om gängkriminella kopplingar inom S i Botkyrka.

Det var i förra helgen som medlemmarna i Botkyrkas arbetarekommun skulle ta ställning till om de hade förtroende för gruppledare Ebba Östlin. Hon röstades bort med siffrorna 91–88.

Bakom omröstningen ligger en infekterad konflikt. Uppgifter finns om att den skulle ha skett kuppartat och att personer med gängkopplingar fanns med på mötet.

Socialdemokraterna har sagt att de ska utreda uppgifterna.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons