1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
Annons
Innehåll från BIL BENGTSSON

Så minskar bilbolaget sitt klimatavtryck

Bil Bengtsson i sydöstra Skåne grundades 1930 och efter snart 90 år i bilbranschen är deras recept på framgång en succé.
– Vi har en passion för vårt arbete, är tillgängliga – och vi har även skapat en trygg miljö för både våra kunder och medarbetare, säger Gisela Bengtsson, delägare.
Gisela Bengtsson, delägare av Bil Bengtsson.
Foto: Bil Bengtsson / Mostphotos
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

När Bil Bengtsson tog emot sina första kunder på 1930-talet var bilen fortfarande ett spännande inslag i människors vardag. Men utvecklingen har gått fort och i dag är bilen en naturlig del av våra liv.

– Vi strävar efter att vara den mest innovativa mötesplatsen där vi kan leverera ett bekvämt och enkelt bilägande med service, hyrbil, tankar, tvättar, och ekonomi, säger Gisela Bengtsson som driver företaget tillsammans med Olov Bengtsson.

Egna solcellsanläggningar

De tillhör den tredje generationen i familjen Bengtsson som driver företaget framåt. I dag har företaget tre bilbolag; Bil Bengtsson, Toyota Sydost och Österlens Lastvagnar som finns i Ystad, Simrishamn, Tomelilla, Sjöbo, Veberöd och Dalby. Företaget har varit miljöcertifierat i snart 20 år och satsar mycket på hållbarhet. De samlar bland annat in regnvatten som de använder i biltvätten – och driver egna solcellsanläggningar.

Biologiskt reningsverk

– Vi har ett avancerat biologiskt reningsverk. Det innebär att 93 procent av vårt vatten i våra biltvättar är återvunnet. Bilens smuts innehåller föroreningar och tungmetaller, vilket är viktigt att det inte kommer ut i våra vattendrag, vilket det gör om man tvättar hemma på gatan, säger Gisela Bengtsson.

Ökar livslängden på däcken

Just nu står kunderna på kö för att göra hjulskifte. Det är viktigt att kontrollera hjulinställningen för att öka livslängden på däcken samt minska bränsleförbrukningen.

– Genom att se helheten i alla delar av företaget vill vi minska de miljöbelastningar som verksamheten kan bidra till. Vi stödjer och jobbar efter FN:s 17 globala mål för att skapa en mer hållbar värld, avslutar Gisela Bengtsson.

BIL BENGTSSON - Här finns allt för ett komplett bilägande

Info:

Om Bil Bengtsson

Familjeföretaget Bil Bengtsson grundades 1930 i Sjöbo, Skåne. I dag har de tre fordonsbolag i på sex orter i sydöstra Skåne. De är bland annat återförsäljare av nya Volvo, Toyota, Renault, Dacia och begagnade bilar, lätta transportbilar samt Volvo tunga lastbilar. De har även fullserviceanläggningar, verkstäder, butiker, Tanka drivmedel, Tvätta biltvätt, Hertz bil- och bussuthyrning.

Läs mer

Skurup

Trädgårdsredskap stals i lada

Gräsklippare och skottkärra försvann

Ystad

Lantbrukare får rätt: Får odla jordärtskockor i naturvårdsområde

Domstol går på lantbrukarens linje i strid med länsstyrelsen.

Jakten på soltimmarna

Finaldags för Solligan: ”Slutade i dur för oss på sydkusten”

Högsommarvärme avslutar jakten på på soltimmarna.

Eldningsförbud

Brandrisk: Grillning och eldning förbjuds i Skurups kommun

Grillning på engångsgrillar förbjuds helt.

Bostad

Bostadsmarknaden i sydöst: Här steg villapriserna mest i sommar

Nya siffror presenteras.

Tomelilla

Offer sprang ikapp inbrottstjuv – fick tillbaka stöldgodset

Klättrade in genom öppet fönster när paret låg och sov.