Annons
Nyheter

Saknade covidpass – gömde sig i bagageutrymmet

Brott • Publicerad 14 januari 2022
Polisen hittade en norsk kvinna utan covidpass i bagageutrymmet på en bil vid gränsen mot Norge. Arkivbild.
Polisen hittade en norsk kvinna utan covidpass i bagageutrymmet på en bil vid gränsen mot Norge. Arkivbild.Foto: Tommy Pedersen/TT

Ett norskt par stoppades av polisen i Grundforsen i Dalarna, vid gränsen mot Norge. I bilen hittades en kvinna som gömt sig i bilen och saknade covidpass, vilket krävs för att resa in i Sverige, rapporterar P4 Dalarna.

– Eftersom att kvinnan i paret inte hade något negativt pcr-test att visa upp så hade de beslutat att hon skulle få åka i bagageutrymmet in i Sverige för att på det sättet undvika att bli stoppade, säger polisens presstalesperson Christina Hallin till radion.

Annons

Poliserna som stoppade paret blev fundersamma på om det handlade om ett grövre brott, uppger Hallin.

– Så var ju inte fallet. De hade kommit överens att komma undan kontrollen på det här sättet, säger hon som uppger att parets agerande inte är straffbart, men olämpligt.

Det äkta paret fick åka tillbaka till Norge.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons