Annons

Samlad begravning för dödade barn i Sanaa

Jemen • Publicerad 10 april 2019
Ett sorgetåg bär fram kistor med döda barn vid en samlad begravning i Sanaa på onsdagen.
Ett sorgetåg bär fram kistor med döda barn vid en samlad begravning i Sanaa på onsdagen.Foto: Hani Mohammed/AP/TT

Barn som dödades i en explosion vid två skolor i Jemens krigshärjade huvudstad Sanaa i helgen har begravts vid en samlad ceremoni.

Fjorton barn dödades och ytterligare 16 skadades, enligt FN. De flesta av dem var flickor under nio år.

Annons

Huthirebellerna som styr Sanaa anklagar den saudiskledda koalitionen för att ha bombat området från luften, medan koalitionen nekar till att ha utfört några luftanfall i Sanaa under söndagen.

Släktingar till barnen och pojkar i skolålder bar fram likkistor draperade i jemenitiska flaggor genom en folksamling i Sanaa på onsdagen, under Huthirebellernas översyn.

FN och flera hjälpgrupper kräver att händelsen utreds och har själva inte kunnat avgöra vad som orsakade explosionen. Koalitionen har tidigare bannats av FN för att ha dödat barn, men den hävdar å sin sida att Huthistyrkorna använder civila som mänskliga sköldar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons