Samsung slutar göra mobiler i Kina

Ekonomi • Publicerad 2 oktober 2019
Samsung stänger ned mobiltillverkningen i Kina. Arkivbild
Samsung stänger ned mobiltillverkningen i Kina. ArkivbildFoto: Ahn Young-joon AP/TT

Sydkoreanska Samsung, världens största mobiltelefontillverkare, har beslutat att sluta tillverka mobiltelefoner i Kina. Hård konkurrens från kinesiska rivaler som Huawei och Xiaomi på världens största mobiltelefonmarknad ligger bakom beslutet.

Samsung, vars marknadsandel i Kina låg på 1 procent under första kvartalet, har inför beslutet att helt avsluta produktionen av mobiler i Kina trappat ned verksamheten i landet under snart ett års tid.

Tidigare har japanska Sony också avbrutit tillverkningen av så kallade smarta mobiler i Kina, medan amerikanska Apple fortfarande har Iphonetillverkning i landet.

Samsung, som på senare år har ökat tillverkningen i låglöneländer som Indien och Vietnam, kommer trots nedläggningen av de kinesiska produktionsanläggningarna att fortsätta sälja mobiltelefoner i Kina.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.