GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

SAS: Pandemin skapar stor osäkerhet

Ekonomi • Publicerad 11 januari 2022
Pandemin skapar stor osäkerhet, enligt SAS-chefen Anko van der Werff. Arkivbild
Pandemin skapar stor osäkerhet, enligt SAS-chefen Anko van der Werff. ArkivbildFoto: Johan Nilsson/TT

Utvecklingen av omikronvarianten av covid-19 innebar nya problem för flygbolaget SAS i december.

"Vi fortsätter att påverkas av pandemin och står inför en oförutsägbar framtid, vilket innebär att vi måste kunna reagera snabbt på förändringar i efterfrågan”, skriver Anko van der Werff, vd för SAS i ett pressmeddelande.

SAS flög i december 2021 nästan en miljon passagerare, en ökning med mer än 150 procent jämfört med december 2020, enligt flygbolaget.

Kapaciteten ökade också med mer än 150 procent, vilket i princip var en oförändrad nivå jämfört med november 2021.

Kabinfaktorn, som visar hur välfyllda flygplanen i trafik är, lyfte i december till 57 procent, en förbättring med 24 procentenheter jämfört med december förra året.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.