GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

SBB köper del av Arlandastad Group

Ekonomi • Publicerad 27 juli 2021
Ilija Batljan, grundare och vd för SBB. Arkivbild.
Ilija Batljan, grundare och vd för SBB. Arkivbild.
Foto: Lars Pehrson / SvD / TT

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) köper 15 procent av bolaget Arlandastad Group för cirka 564 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

I och med affären blir Arlandastad Group så kallat intressebolag till SBB. Affären finansieras till hälften genom en nyemission av nära 6,3 miljoner B-aktier i SBB.

"Arlandastad Group och Per Taube som huvudägare har visat att de är en strategisk partner avseende utvecklingen kring Stockholm Arlanda och därmed större infrastrukturprojekt. SBB som Europas ledande ägare av social infrastruktur räknar med att bidra med ny infrastruktur samt fastighetsutvecklingskunnande för att ytterligare stärka såväl Stockholmsregionen samt andra strategiska platser", säger SBB:s vd Ilija Batljan i en kommentar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.