Annons
Nyheter

SBB överväger särnotering av bostadsportfölj

Ekonomi • Publicerad 4 augusti 2023
Fastighetsbolaget SBB uppges överväga en särnotering av en portfölj med bostadsfastigheter. Arkivbild.
Fastighetsbolaget SBB uppges överväga en särnotering av en portfölj med bostadsfastigheter. Arkivbild.Foto: Emma-Sofia Olsson/SvD/TT

Omsusade fastighetsbolaget SBB överväger en särnotering av en portfölj med bostadsfastigheter till ett värde av 36,5 miljarder kronor, rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg med hänvisning till källor.

Enligt Bloombergs källor ska SBB ha bett svenska storbanken SEB att undersöka en potentiell notering av hela bolagets bostadsfastighetsportfölj under det fjärde kvartalet 2023 eller under den första halvan av 2024.

Annons

SBB uppges ha för avsikt att behålla ett majoritetsägande efter en eventuell notering. Alternativet till en särnotering är att ta in en eller två institutionella investerare som delägare, enligt nyhetsbyråns uppgifter.

Som mest steg SBB:s aktie med 6,5 procent efter uppgifterna, men föll därefter tillbaka till omkring 4,4 procent.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons