Annons
Nyheter

Scandic pressar fram hyresreduktioner

Ekonomi • Publicerad 15 januari 2021
Hotellkedjan Scandic har förhandlat fram hyresreduktioner för 850 miljoner kronor. Arkivbild.
Hotellkedjan Scandic har förhandlat fram hyresreduktioner för 850 miljoner kronor. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Scandic, med en beläggningsgrad på 15 procent i genomsnitt i december, har förhandlat fram hyresreduktioner på cirka 850 miljoner kronor från hyresvärdarna. Det skriver hotellkedjan i ett pressmeddelande.

För hela fjärde kvartalet uppgick beläggningsgraden enligt Scandic till omkring 23 procent, vilket ligger i linje med hotellkedjans prognos från den 8 december i fjol.

Annons

"Efterfrågan har varit fortsatt svag på samtliga marknader och har påverkats av skärpta myndighetsrestriktioner. Ungefär hälften av Scandics hotell har varit stängda över jul och nyårshelgerna, vilket haft en viss negativ effekt på beläggningsgraden i december och i början av januari", skriver Scandic.

Scandic räknar med att beläggningsgraden i januari också blir cirka 15 procent och att det trots en gradvis ökning de kommande månaderna blir en fortsatt låg nivå under hela första kvartalet.

Uppdateringen kommer inför Scandics bokslut för 2020, planerat till den 17 februari.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons