GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Schiphol tvingas dra ned på antalet flyg

Ekonomi • Publicerad 16 juni 2022
Schiphol är en av många flygplatser som har stora bemanningsproblem. Arkivbild.
Schiphol är en av många flygplatser som har stora bemanningsproblem. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Arlanda flygplats är långtifrån ensamt om att brottas med långa köer som konsekvens av personalbrist. Nederländska Schiphol, en av Europas mest trafikerade flygplatser, tvingas nu att ställa in en rad flyg i sommar på grund av överbelastning.

Flygplatsen ger ingen siffra men konstaterar att mätt i antalet flygsäten i flygplanen som lyfter är det 13 500 säten fler dagligen än vad Schiphol har personal för att hantera.

– Självklart är det frustrerande. Det är inte ansvarigt att inför sommarsäsongen bara hoppas på det bästa. Vi är ansvariga för våra passagerare liksom våra anställdas säkerhet och hälsa, säger vd:n Dick Benschop.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.