Annons
Nyheter

Scholz "pirathälsning" efter joggingolyckan

Tyskland • Publicerad 4 september 2023
Den tyska regeringen har släppt en bild på förbundskansler Olaf Scholz med blåmärken och en svart lapp för ögat efter joggingolyckan.
Den tyska regeringen har släppt en bild på förbundskansler Olaf Scholz med blåmärken och en svart lapp för ögat efter joggingolyckan.Foto: Steffen Kugler/Bundesregierung via AP/TT

Tysklands förbundskansler Olaf Scholz lade på måndagen upp en bild på X, tidigare Twitter, med svart lapp för ögat och mörkröda blåmärken på högersidan av ansiktet efter en joggingolycka i helgen.

Bilden har nu utlöst en flod av piratskämt på sociala medier – vilket Scholz förutspådde skulle ske.

Annons

"Är spänd på att se memes", skrev förbundskanslern i inlägget.

"Tack för hälsningarna, det ser värre ut än det är!", fortsatte han.

När Scholz föll i joggingspåret på lördagen skadade han sig så pass illa i ansiktet att han tvingades ställa in några av helgens planerade möten i delstaten Hessen.

Enligt hans talesperson Steffen Hebestreit mår förbundskanslern nu bra, med tanke på omständigheterna.

– Han var på gott humör i morse, men ser fortfarande lite blåslagen ut, sade han till reportrar i Berlin på måndagen.

Hebestreit tillade att bilden publicerades "så att alla kan vänja sig vid hur han kommer att se ut i en vecka eller två."

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons