Annons
Nyheter

SEB: Risk för falska förhoppningar i företag

Ekonomi • Publicerad 6 mars 2023
Américo Fernández, privatekonom på SEB, ser en något ökad framtidstro i företagarindikatorn för mars, men varslar om att det kan vara falska förhoppningar. Arkivbild.
Américo Fernández, privatekonom på SEB, ser en något ökad framtidstro i företagarindikatorn för mars, men varslar om att det kan vara falska förhoppningar. Arkivbild.Foto: Caisa Rasmussen/TT

Företagarna är aningen mer optimistiska inför den närmaste framtiden jämfört med i februari, enligt banken SEB:s företagarindikator. Men tecknen är svårtydda och banken ser en risk för "falska förhoppningar."

Indikatorn säger att skillnaden mellan andelen företagare som tror på en positiv utveckling jämfört med de som tror på motsatt utveckling väger över med 4 procent, från att ha varit lika i februari.

Likviditeten i företagen kan bli satt under press när kostnaderna väntas stiga och efterfrågan sjunka.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons