Annons

Sex års fängelse för sexövergrepp på barn

Brott • Publicerad 13 januari 2020
En man i 30-årsåldern döms till sex års fängelse av Vänersborgs tingsrätt för en serie av sexualbrott mot barn. Arkivbild.
En man i 30-årsåldern döms till sex års fängelse av Vänersborgs tingsrätt för en serie av sexualbrott mot barn. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

En man i 30-årsåldern döms till sex års fängelse av Vänersborgs tingsrätt för en serie av sexualbrott mot barn. De yngsta barnen var nio år.

Sammanlagt har mannen på olika sätt sexuellt antastat nio olika barn och en tonåring på olika platser i Bohuslän, Skåne och Stockholm under juni, juli och augusti förra året.

Annons

Mannen döms för försök till människorov, försök till våldtäkt, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering vid tre tillfällen, utnyttjande av barn för sexuell posering, försök till köp av sexuell handling av barn vid två tillfällen samt sexuellt ofredande vid tre tillfällen.

Vid ett tillfälle har mannen dragit in en tonårsflicka i sin bil, försökt dra av henne kläderna och sedan försökt utföra handlingar som är jämförliga med samlag mot hennes vilja. Han har också erbjudit en ung pojke pengar för att utföra oralsex på honom. Mannen bekräftar i de flesta fall omständigheterna, men förnekar brott. En nämndeman var skiljaktig och ansåg att mannen borde dömas till ett längre fängelsestraff.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons