Annons

Bil mejade ner turister – sex omkom

Sex personer, samtliga tyska medborgare, omkom när en bil körde in i en grupp turister i samhället Lutago i Sydtyrolen i norra Italien.
Italien • Publicerad 5 januari 2020
Sex personer omkom när en bilförare körde in i en grupp turister i samhället Lutago i Sydtyrolen i norra Italien natten till söndagen.
Sex personer omkom när en bilförare körde in i en grupp turister i samhället Lutago i Sydtyrolen i norra Italien natten till söndagen.Foto: Freiwillige Feuerwehr Luttach
Turistgruppen stod vid vägkanten när bilen körde in i den i hög hastighet.
Turistgruppen stod vid vägkanten när bilen körde in i den i hög hastighet.Foto: Freiwillige Feuerwehr Luttach

Turistgruppen stod vid vägkanten när bilen körde in i den i hög hastighet natten till söndagen. De hade just klivit av en buss efter en utekväll. Samtliga omkomna var mellan 20 och 25 år gamla.

De flesta av dödsoffren kommer från det tyska förbundslandet Nordrhein-Westfalen.

Annons

Elva personer har förts till sjukhus. Fyra av dem har allvarliga skador.

"Jag gråter med dem som har förlorat sina barn, sina bröder och systrar, sina vänner", skriver Tysklands förbundskansler Angela Merkel på Twitter.

Orsaken till händelsen, som inträffade klockan 01.15, är inte klarlagd. Den misstänkte föraren uppges vara en 28-årig man som var berusad när han greps av polis.

Runt 160 räddningsarbetare skickades till olycksplatsen.

Lutago har drygt 1 000 invånare och ligger nära gränsen mot Österrike. Orten är belägen på runt 970 meters höjd och är ett populärt resmål för turister året om.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons