GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sju åtalas för narkotikasmuggling

Brott • Publicerad 24 juni 2022
En man i 20-årsåldern från Östersund pekas ut som nyckelperson i åtalet. Arkivbild.
En man i 20-årsåldern från Östersund pekas ut som nyckelperson i åtalet. Arkivbild.Foto: Robert Henriksson/TT

Sju män åtals för bland annat smuggling av narkotikaklassade tabletter, rapporterar Länstidningen Östersund.

En man i 20-årsåldern från Östersund pekas ut som nyckelperson i åtalet. Han anklagas tillsammans med en man i 30-årsåldern för att ha smugglat in 5 500 tabletter tidigare i år. Mannen i 20-årsåldern ska sedan ha försökt att smuggla in ytterligare 20 000 tabletter.

Mannen misstänks även för anstiftan till grovt penningbrott då han förmått andra att göra stora insättningar åt honom.

Övriga inblandade är män i 30-årsåldern, som antingen har förvarat eller köpt narkotikan, eller hjälpt till med smugglingen. Tre av dem åtalas även för penningtvättsbrott.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.