Annons

Sju stjärnor att hålla koll på i hoppfinalen

Världscupfinalen i hoppning fortsätter i kväll i Göteborg med den andra delen av tre. Sista delen avgörs på söndag. Här är några ryttarstjärnor att titta lite extra på:
(TT) • Publicerad 5 april 2019
Elizabeth "Beezie" Madden vann världscupen ifjol. Är nu tia efter första dagen på hästen Breitling.
Elizabeth "Beezie" Madden vann världscupen ifjol. Är nu tia efter första dagen på hästen Breitling.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

+ Elizabeth Madden, USA

En publikfavorit. Kallas allmänt "Beezie". 55-åring som bor i delstaten New York. Har vunnit världscupen två gånger, senast förra året. Då ledde hon finalen från första dagen.

Annons

Nu började Madden med en tiondeplats i torsdagens tidshoppning. Hon och hingsten Breitling var näst snabbast runt banan, men rev ett hinder på vägen.

+ Steve Guerdat, Schweiz

36-åring som är etta på världsrankingen. OS-mästare 2012. Har vunnit världscupen två gånger, bland annat i Göteborg 2016. Är i final för tolfte gången.

Leder nu efter första dagen på elvaåriga valacken Alamo. Favorit, om man ska tippa en slutsegrare. Lyckas ofta bra i mästerskap och har vunnit flera tävlingar i Sverige.

+ Olivier Philippaerts, Belgien

25-åring som blev femma i världscupen förra året. Missade EM 2017 efter en olycka under träningen på plats i Göteborg. Hans tvillingbror Nicola är också elitryttare på internationell nivå. Pappa Ludo har tävlat i fyra OS.

Trea efter första dagen på 13-åriga stoet Legend of Love. En av fyra (!) ryttare från Belgien bland de tio bästa.

+ Daniel Deusser, Tyskland

Snabbast av alla i tidshoppningen, men fick också med sig en rivning. Det gav en åttondeplats på tioårige Tobago Z, en av sex hingstar i finalfältet.

37-åring som är anställd av ett stall i Belgien. Femma på världsrankingen. Vann världscupen 2014, kom trea i Göteborg 2016. Har hållit hög nivå under hela inomhussäsongen.

Annons

+ Ludger Beerbaum, Tyskland

55-åring med massor av rutin. OS-mästare 1992. Vann världscupen i Göteborg 1993. Rider nu sin 22:a världscupfinal. Två EM-guld, det senaste 2001. Diskades i efterhand efter OS 2004, då hans häst fått medicin som inte anmälts i förväg.

På 17:e plats efter tidshoppningen med 15-årige Casello – valacken som Douglas Lindelöw blev åtta med i världscupfinalen 2015.

+ Peder Fredricson, Sverige

Upp från sjätte till tredje plats på den senaste världsrankingen. 47-åring med bas nära Kivik på Österlen. OS-silver 2016, EM-guld 2017. Mycket populär – har vunnit Jerringpriset två gånger.

Elva på sin medaljhäst All In första dagen – men byter till den yngre, snart 13-årige valacken Catch Me Not i finalens andra del.

+ Henrik von Eckermann, Sverige

Elva på världsrankingen. 37-åring som sedan många år är verksam i Tyskland. Jobbade tidigare hos Ludger Beerbaum.

Trea i de två senaste världscupfinalerna. I årets final rev han och stoet Mary Lou det sista hindret i den inledande tidshoppningen, och kom på 16:e plats. Siktar nu på att försöka vinna finalens andra del.

Micke Larsson/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons