GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sjukdom och scenkaos i Malmö

Humor och musikal står på menyn när Melodifestivalen intar Malmö.
Men sista deltävlingen bjuder även på influensa – och programledartrion tvingas brottas med flera nya problem.
Melodifestivalen • Publicerad 21 februari 2020
Programledarna Linnea Henriksson, Lina Hedlund och David Sundin under fredagens pressträff inför deltävling fyra av Melodifestivalen i Malmö Arena i Malmö.
Programledarna Linnea Henriksson, Lina Hedlund och David Sundin under fredagens pressträff inför deltävling fyra av Melodifestivalen i Malmö Arena i Malmö.
Foto: Johan Nilsson/TT

Tidigare har det bjudits på både kabaré och svensk pophistoria. På lördag ska programledarna ge sig in i musikalvärlden och "nosa lite", lovar trion.

– Ja, livet blir lite musikal en stund, säger Linnea Henriksson till TT.

Kollegan David Sundin utlovar också en mellanakt full av skratt.

– Den handlar om humor och skratt och vikten av att skratta. Lite vad som är kul och inte, skulle man kunna säga.

Vad som inte är lika kul är det faktum att influensa och förkylningar har drabbat produktionen. Ett 15-tal personer i produktionen insjuknat, säger projektledaren till TT.

Dessutom ser en vinglig bänk ut att sätta käppar i hjulen för programledartrion inför lördagens sändning.

– I öppningsnumret har vi en scen där vi ska stå på en bänk, och det är lite under arbete, förklarar Lina Hedlund och fortsätter:

– Den där bänken var inte så stabil som den skulle vara. Vi får inte stå på den som det ser ut nu.

Linnea Henriksson är besviken.

– Jag har tänkt att det här ska se fräckt ut i tv att hoppa på en bänk – och sedan ligger halva produktionen nere – det kanske bara är vi som är friska på lördag.

Anna Karolina Eriksson/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.