Annons
Nyheter

Sjuksköterska åtalad för narkotikabrott

Brott • Publicerad 13 april 2023
En sjuksköterska i Värmland har åtalats för narkotikabrott sedan en stor mängd narkotikaklassade tabletter hittats i hennes bostad. Arkivbild.
En sjuksköterska i Värmland har åtalats för narkotikabrott sedan en stor mängd narkotikaklassade tabletter hittats i hennes bostad. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En sjuksköterska i en kommun i Värmland är misstänkt för att ha tagit sina patienters narkotikaklassade läkemedel. Kvinnan har åtalats för narkotikabrott, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

Vid en husrannsakan i sjuksköterskans bostad hittade polisen omkring tusen narkotikaklassade tabletter. En del av läkemedelsförpackningarna hade olika patienters namn på sig.

Annons

Det var främst narkotikaklassade läkemedel som kasserats och skulle lämnas tillbaka till apoteket. I stället hade sjuksköterskan tagit hem dem.

Kvinnan erkänner att hon har missbrukat kasserade läkemedel, men säger att hon skulle lämna de tabletter som polisen hittade i hennes hem till apoteket senare.

Enligt sjuksköterskans tidigare chef har mer narkotikaklassade läkemedel försvunnit än vad som tas upp i åtalet. Enligt kommunens egen utredning handlar det om drygt 15 000 tabletter.

Rättegången mot sjuksköterskan hölls på onsdagen. Åklagaren yrkar på skyddstillsyn och samhällstjänst, medan kvinnans advokat vill att åtalet ska ogillas.

Domen meddelas om två veckor.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons