Annons

Skjuten hjälpte inte polisen – nekas ersättning

Brott • Publicerad 7 januari 2020
Försäkringsärendet har avgjorts av Göteborgs tingsrätt. Arkivbild.
Försäkringsärendet har avgjorts av Göteborgs tingsrätt. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

En 33-årig man från Göteborg blev skjuten tre gånger i bröstet och en gång i låret. Skjutningen, som ägde rum 2014, gav livshotande skador och mannen begärde ut pengar från sin försäkring.

Försäkringsbolaget Folksam sa nej – den skjutne hade inte hjälpt till tillräckligt i polisutredningen. Mannen stämde Folksam och nu har ärendet avgjorts av Göteborgs tingsrätt, rapporterar juridiknyhetsbyrån Blendow Lexnova.

33-åringen, som enligt polisen har kopplingar till ett kriminellt gäng, borde känna till vilka som var inblandade i dådet, anser rätten. Att han inte lämnade alla uppgifter han hade i polisutredningen gjorde att "rättsväsendets möjligheter att beivra brottet kraftigt begränsats liksom Folksams möjligheter att kräva åter eventuell försäkringsersättning av gärningsmannen", skriver domstolen, som ger försäkringsbolaget rätt och avslår 33-åringens krav.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons