GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Mordförsök – skjuten man allvarligt skadad

Brott • Publicerad 26 januari 2023
En man har skadats allvarligt i en skottlossning i Årby i Eskilstuna på onsdagskvällen.
En man har skadats allvarligt i en skottlossning i Årby i Eskilstuna på onsdagskvällen.Foto: Pavel Koubek/TT

En man har skadats allvarligt i en skottlossning i Årby i Eskilstuna.

– Vi håller på för fullt att leta efter en misstänkt gärningsperson eller flera misstänkta gärningspersoner. Vi jobbar brett, säger polisens presstalesperson Angelica Israelsson Silfver.

Brottsplatsen och en närliggande pizzeria har spärrats av. Ärendet rubriceras som mordförsök.

Både poliser i närheten och privatpersoner hörde smällar i området och slog larm vid klockan 20.45 på onsdagen. Det är oklart om någon eller några också bevittnade brottet.

– Vi håller på att samla in vilka vittnen som finns och vad de eventuellt sett eller hört. Vi är intresserade av iakttagelser av både bilar och människor i samband med händelsen, säger Angelica Israelsson Silfver.

Ännu vid 22.30-tiden hade ingen misstänkt gripits.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.