Annons
Nyheter

Skogsbrand i Jämtland nästan under kontroll

En skogsbrand utbröt vid Greningssjön i Strömsunds kommun i Jämtland vid 19-tiden på söndagen.
Brand • Publicerad 1 augusti 2021
En helikopter vattenbombade branden i Jämtland under söndagskvällen. Bilden visar en tidigare skogsbrand. Arkivbild.Foto: Karl Melander/TT

Räddningstjänsten från Lit, Hammerdal och Östersund bekämpar branden, som uppskattningsvis är cirka 100 gånger 100 meter.

Under kvällen har räddningstjänsten dragit ut slang runt branden för att bromsa upp brandförloppet och till hjälp har de haft en helikopter som vattenbombat från luften.

Annons

Vid 23-tiden uppger Jernström att branden börjar närma sig att vara under kontroll.

– De har ringat in området med slang så nu jobbar vi oss inåt i området för att släcka av. Vi jobbar på ett antal timmar till, säger han.

– Helikoptern har slutat jobba för kvällen. Det är för mörkt.

Temperaturen i länet ligger på sju till åtta grader vilket är fördelaktigt.

– Det är ganska kallt och det är bra. Då brinner det sämre, säger Jernström.

Det är många kilometer till bebyggt område och det är därför ingen risk för spridning till bebyggelse.

SMHI har utfärdat en varning för skogsbränder i de delar av Jämtlands län som inte inbegriper fjällen. Även i Västerbottens läns inland och kustland samt i Norrbottens läns kustland finns sådana varningar utfärdade.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons