Annons
Nyheter

Skogsbränder härjar i Grekland – barn evakuerade

Grekland • Publicerad 17 juli 2023
En brand rasar cirka tre mil sydöst om Greklands huvudstad Aten. Arkivbild från en skogsbrand i Grekland sommaren 2022.
En brand rasar cirka tre mil sydöst om Greklands huvudstad Aten. Arkivbild från en skogsbrand i Grekland sommaren 2022.Foto: Panagiotis Balaskas/AP/TT

Grekiska myndigheter har låtit evakuera 1 200 barn från sommarläger som hotas av skogsbränder som härjar nära kustorten Loutraki i Grekland.

– Vi har räddat 1 200 barn som befann sig på sommarläger, säger Loutrakis borgmästare Giorgos Gkionis till grekisk tv.

Annons

Tidigare under måndagen uppmanande de grekiska myndigheterna ett antal kustorter att genomföra evakueringar som en försiktighetsåtgärd.

Eftermiddagens brand startade i orten Kouvaras som är belägen knappt tre mil sydöst om Aten.

– Det är en svår brand, vindarna är mycket kraftiga med vindbyar upp till 60 kilometer i timmen, sade Yannis Artopios, talesperson för den grekiska räddningstjänsten.

Den omfattande värmeböljan som pågår i delar av Europa har också drabbat Grekland som noterat temperaturer upp till 44 grader Celsius i landets centrala delar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons