Annons
Nyheter

Skola i Sjöbo stängs efter explosioner och hot

Utbildning • Publicerad 15 februari 2023
Huvudskyddsombuden på en skola i Sjöbo har beslutat om skyddsstopp de två sista dagarna före sportlovet. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Exploderande pet-flaskor, hot, våld och skadegörelse – nu stängs en skola i Sjöbo kommun. Huvudskyddsombuden har beslutat om skyddsstopp.

En facklig enkätundersökning bland personalen på Färsingaskolan visade förra veckan på stora och akuta hälsorisker kopplade till bemanningsproblem, rapporterar Ystads Allehanda.

Annons

Helene Olofsson, som företräder fackförbundet Sveriges lärare, anser att läget är akut sedan hemmagjorda bomber avfyrats på skolan.

– Skolan kan inte garantera eleverna säkerhet, och därför blev vi tvungna att dra i nödbromsen, säger hon till tidningen.

Skolan hålls stängd torsdag–fredag. Därefter är det sportlov och sedan hålls den stängd ytterligare en dag, rapporterar Skånska Dagbladet. Om rektorn då inte vidtagit åtgärder för att säkra arbetsmiljön kan skyddsstoppet förlängas, enligt tidningen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons