Annons

Skola polisanmäls för outbildade elever

Utbildning • Publicerad 19 februari 2020
En skola som utbildar yrkesförare polisanmäls, då det uppdagats att de rapporterat hur flera elever genomgått utbildningen – trots att de inte är färdiga. Arkivbild.
En skola som utbildar yrkesförare polisanmäls, då det uppdagats att de rapporterat hur flera elever genomgått utbildningen – trots att de inte är färdiga. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Trots att elever inte var färdiga med sin yrkesförarutbildning har de rapporterats in som färdigutbildade. Nu polisanmäler Transportstyrelsen Framtidsgymnasiet i Kristianstad för osant intygande, skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

Kontroller visar enligt myndigheten hur skolan rapporterat att flera elever har genomfört grundutbildning för yrkesförarkompetens utan att faktiskt vara färdiga. Skolan har även rapporterat att obehöriga samt icke antagna elever genomfört grundutbildning för yrkesförarkompetens.

Annons

Totalt har 29 felaktiga rapporteringar hittats.

"Vi ser mycket allvarligt på det här. Skolan har allvarligt brutit mot reglerna genom att systematiskt rapportera in att elever gått grundutbildning för yrkesförarkompetens, trots att de inte har genomfört hela utbildningen" säger, Magnus Janzén, inspektör på Transportstyrelsen i ett pressutskick.

Fredrik Sandberg/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons