Annons
Nyheter

Sköt ihjäl pojke på frisörsalong – män åtalas

Danmark • Publicerad 9 juni 2023
Danska polisens kriminaltekniker vid den frisörsalong i Rødovre, i utkanten av Köpenhamn, där en 17-årig pojke sköts ihjäl den 3 december 2021. Två andra personer skottskadades. Arkivbild.
Danska polisens kriminaltekniker vid den frisörsalong i Rødovre, i utkanten av Köpenhamn, där en 17-årig pojke sköts ihjäl den 3 december 2021. Två andra personer skottskadades. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Två män – 18 och 30 år gamla – åtalas för mord på en 17-årig pojke och mordförsök mot två andra personer på en frisörsalong i utkanten av Köpenhamn i december 2021. En 28-årig man blev svårt skottskadad och en 15-årige pojke blev träffad i handen.

De två männen är åtalade för att – tillsammans med tre andra personer – ha planerat och utfört skjutningen, uppger åklagare. De tre andra personernas inblandning hanteras i ett enskilt ärende.

Annons

Dådet på frisörsalongen i Rødovre ses som en del av en gängkonflikt i Köpenhamn, vilket danska medier tidigare har rapporterat om. Även en dödsskjutning av en 25-årig man i Bunkeflostrand söder om Malmö den 15 december 2021 har tidigare kopplats till konflikten.

"Det är efter ett ganska omfattande utredningsarbete i samarbete med flera andra länders myndigheter som vi nu kan väcka åtal", säger åklagaren Rasmus Kim Petersen på Åklagarmyndighetens Twitter.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons