Annons
Nyheter

Sköt man i huvudet: Vållande till kroppsskada

Brott • Publicerad 13 februari 2023
En man dömts till fyra och ett halvt års fängelse för grovt vållande till kroppsskada samt grovt vapenbrott efter att ha skjutit en annan man i huvudet. Arkivbild.
En man dömts till fyra och ett halvt års fängelse för grovt vållande till kroppsskada samt grovt vapenbrott efter att ha skjutit en annan man i huvudet. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

I november i fjol blev en 18-åring skjuten i huvudet i en lägenhet i Nyköping. Nu har en jämnårig man dömts till fyra och ett halvt års fängelse för grovt vållande till kroppsskada samt grovt vapenbrott, rapporterar SVT Nyheter Sörmland.

Den skjutne överlevde men fick allvarliga skador.

Annons

Efter larmet greps två personer i lägenheten. De häktades på sannolika skäl för försök till mord och grovt vapenbrott, men den ene friades sedan från misstankarna.

I bevisningen mot 18-åringen fanns bland annat en pistol, ammunition och en mobiltelefon med material i som visade att det skjutits i lägenheten.

Åklagaren Fredrik Beijmar åtalade 18-åringen för mordförsök och grovt vapenbrott, med ett andrahandsyrkande om grovt vållande till kroppsskada och grovt vapenbrott.

Enligt domen ska mannen ha varit påverkad av alkohol när ett skott gick av.

Fredrik Beijar säger till SVT att han ännu inte beslutat om han ska överklaga domen. Han har tre veckor på sig.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons