Annons
Nyheter

Sköt polis med luftpistol – får fängelse

Brott • Publicerad 16 januari 2022
En man har dömts till fängelse för att, bland annat, ha skjutit en polis i benet med en luftpistol. Arkivbild.
En man har dömts till fängelse för att, bland annat, ha skjutit en polis i benet med en luftpistol. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En 26-årig man som sköt en ledig polis i benet med en luftpistol under ett rånförsök i Sjuhäradsbygden 2020 döms till fängelse, rapporterar Borås Tidning.

Polisen i fråga var på Ica-butiken i fråga för att hämta ut ett paket när han såg rånaren stega in, lägga upp en väska och avlossa ett skott i taket.

Annons

– Jag undrar vad fan är det som händer, jag tänker först att det är ett skämt. Jag får uppfattningen att det är ett kolsyrevapen, och jag går tillbaka efter honom och ser att han riktar vapnet mot kassabiträdet, säger polisen i förhör enligt BT.

Polisen ger sig på rånaren, brottar ned honom på marken och träffas då av ett skott i benet som går en bit in i kroppen. En annan kund och Ica-handlaren hjälper honom att hålla fast rånaren fram till att mannen tas om hand av tillkallade poliser.

26-åringen döms till ett år och tre månaders fängelse samt omkring 45 000 kronor i böter för bland annat rånförsök och misshandel.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons