Annons
Nyheter

Skoterfärd ledde till vapenfynd

Brott • Publicerad 11 augusti 2021
En man och en kvinna döms för bland annat grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En vårdslös färd på snöskoter i vintras ledde till fynd av narkotika och vapen och att två personer nu dömts till sammanlagt tio års fängelse, rapporterar SVT Västmanland.

Efter larmet om snöskotern hittade polisen i Västerås den till slut vid en bostad, och då genomfördes även en husrannsakan. Där gjordes fler fynd, i form av narkotika, dopningspreparat och en nyckel till en annan bostad. Och där hittade man bland annat två halvautomatiska pistoler, en revolver och en kulsprutepistol samt mer narkotika.

Fynden ledde till att en man i 20-årsåldern och en kvinna i 30-årsåldern åtalades och nu har dömts för bland annat grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott. Mannen döms till fem år och två månaders fängelse, kvinnan till fem års fängelse.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons