Annons
Nyheter

Skottlossning i Halmstad

Brott • Publicerad 8 augusti 2021
Polisen konstaterar att det har skjutits i Halmstad sent på lördagskvällen, men ingen har anträffats skadad. Arkivbild.
Polisen konstaterar att det har skjutits i Halmstad sent på lördagskvällen, men ingen har anträffats skadad. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Sent på lördagskvällen inträffade en skottlossning i ett bostadsområde i Halmstad. Inringare larmade om höga smällar som uppfattades som skott klockan 22.46. Enligt polisen har vittnen sett personer springa från platsen och bilar som avvikit.

– När vi kommer dit efter en stund kan vi tack vare vittnesuppgifter hitta en plats där vi kan styrka att skottlossning har skett. Den platsen är avspärrad, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl, polisen region Väst.

Annons

Ingen skadad person har påträffats och det ska heller inte ha inkommit någon skottskadad till sjukhus i närområdet.

– Vi försöker sammanställa de vittnesuppgifter vi har, men det har än så länge inte burit frukt. Än så länge har vi ingen misstänkt eller frihetsberövad, säger Göran Carlbom.

En förundersökning har inletts gällande mordförsök samt grovt vapenbrott.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons