Annons
Nyheter

Skottlossning i Örebro – misstänkt mordförsök

Brott • Publicerad 9 april 2023
En skottlossning har inträffat i Örebro. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En skottlossning inträffade i stadsdelen Oxhagen i Örebro under söndagseftermiddagen, rapporterar Nerikes Allehanda. Polisen rubricerar händelsen som grovt vapenbrott och försök till mord.

– Vid 17.55 får vi in samtal från Oxhagen, där vittnen ser en eller flera gärningspersoner avlossa skott mot en grupp personer på platsen. När vi kom dit hade både de misstänkta gärningspersonerna och målsägande lämnat, säger Olle Lund, vakthavande befäl vid polisen, till TT.

Annons

Vid 20-tiden hade polisen ännu inte gripit någon för händelsen, men hittat tomhylsor på platsen. Polisen hade inte heller kommit i kontakt med de beskjutna personerna.

– Vi har inga indikationer på att någon eller något blivit träffat av skotten, men vi inväntar tekniker för en analys, säger Olle Lund.

Polisen har spärrat av brottsplatsen, och har sökt efter de misstänkta gärningspersonerna i området med hjälp av både hundpatrull och drönare.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons