GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Skottlossning mot Kubas ambassad i USA

USA • Publicerad 30 april 2020
Märken efter kulor syns på pelare på torsdagen utanför Kubas ambassad i Washington och i en staty av den kubanske nationalhjälten José Martí.
Märken efter kulor syns på pelare på torsdagen utanför Kubas ambassad i Washington och i en staty av den kubanske nationalhjälten José Martí.Foto: Andrew Harnik/AP/TT
Ett kulhål i en staty utanför Kubas ambassad i Washington av nationalhjälten José Martí, förgrundsgestalt för Kubas kamp för självständighet från Spanien på 1800-talet.
Ett kulhål i en staty utanför Kubas ambassad i Washington av nationalhjälten José Martí, förgrundsgestalt för Kubas kamp för självständighet från Spanien på 1800-talet.Foto: Andrew Harnik

En 42-årig man har gripits efter att ha öppnat mot eld mot Kubas ambassad i USA:s huvudstad Washington. Mannen ska ha skjutit ett 30-tal skott mot byggnaden med ett halvautomatiskt vapen men utan att någon person skadades.

"Personen greps omedelbart utan incidenter och vapnet beslagtogs", skriver Hugh Carew, polisens talesperson.

Skytten, som är från Texas, misstänks för mordförsök, olaga innehav av vapen och ammunition samt för en olaglig modifikation av vapnet för att öka eldhastigheten.

Ambassaden har märken av kulor i ytterväggar, pelare, en staty, ett fönster och en ljusarmatur.

"Den diplomatiska personalen skadades inte och är i säkerhet", skriver Kubas utrikesminister Bruno Rodríguez Parrilla på Twitter.

"Det är staters ansvar att skydda diplomater som ackrediterats hos dem och deras anläggningar", fortsätter han.

Motivet till skottlossningen är inte offentliggjord.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.