Annons

Två män anhållna misstänkta för mordförsök efter skottlossning

Två män anhölls vid 23-tiden på fredagskvällen misstänkta för mordförsök på en man i 30-årsåldern i Tomelilla. Han hade tidigare på kvällen förts till sjukhus efter en skottlossning i en lägenhet.
Tomelilla • Publicerad 7 juni 2019 • Uppdaterad 8 juni 2019
Polisen har spärrat av ett område vid platsen där den skadade mannen hittades.
Polisen har spärrat av ett område vid platsen där den skadade mannen hittades.Foto: Ulrika Wangel

Det var vid 18-tiden som ett stort polispådrag väckte uppmärksamhet i och omkring Tomelilla. En del av Tomegatan i centrala Tomelilla hade spärrats av.

En helikopter surrade i luften och hundpatrull och insatsstyrka var på plats vid det avspärrade området, något som också väckte uppmärksamhet och diskussioner i lokala Facebookgrupper, medan nyfikna Tomelillabor stannade till vid gatorna i närheten och undrade vad som hänt.

Annons

Efter någon timme hördes inte helikopterbullret längre – men polis var fortsatt på plats vid den aktuella delen av gatan.

En man fördes till sjukhuset i Ystad av ambulans. Han hade anträffats skadad i en lägenhet. Skadeläget är oklart, men mannen, som enligt uppgifter från Region Skånes presstjänst är i 30-årsåldern, var vid medvetande.

– Personen är förd med ambulans till sjukhus med oklart skadeläge, men han var vaken och talbar, säger Patric Fors, presstalesperson vid polisen i region Syd.

En stor polisinsats har satts in med helikopter, hundpatrull och spaningspolis. Polisen knackar också dörr i området för att se om någon har sett eller hört något.

Polisen rubricerar händelsen som mordförsök. Två män anhölls efter beslut av åklagare strax före klockan 23 misstänkta för brottet. Männen är födda 1997 och 2001.

Per NilssonSkicka e-post
Ulrika WangelSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons