Annons
Nyheter

Skyllde tågstopp på banarbete – nu backar SJ

Trafik • Publicerad 10 november 2022
SJ hävdade att de omfattande problemen på tågsträckan Mora-Borlänge berodde på banarbeten. Arkivbild
SJ hävdade att de omfattande problemen på tågsträckan Mora-Borlänge berodde på banarbeten. ArkivbildFoto: Fredrik Persson/TT

SJ hävdade att de omfattande problemen på tågsträckan Mora-Borlänge berodde på banarbeten. Nu pudlar man och medger att detta inte stämt.

– Jag kan bara lägga mig på rygg och be om ursäkt, säger SJ:s affärschef Martin Drakenberg till Borlänge tidning.

Annons

Trafiken på sträckan har drabbats av återkommande problem. I måndags uppgav SJ att banarbete var orsaken till strulet – något som Drakenberg nu backar från.

– Det har ställts in på, rent krasst, felaktiga grunder. Vi kan konstatera att det inte är något banarbete. Orsaken är den mänskliga faktorn.

De inställda tågen har ersatts med bussar, men det innebär att resan tar längre tid vilket upprört många pendlare. Drakenberg säger nu att de ordinarie tågen kommer att vara igång igen "någon gång nästa vecka".

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons