Annons
Nyheter

Slutpuffat i Amsterdams prostitutionskvarter

Amsterdam börjar få nog av offentlig cannabisrökning.
Från mitten av maj är det inte längre tillåtet att röka cannabis på offentliga platser i kända delar av Amsterdams centrum, meddelar stadsledningen.
Nederländerna • Publicerad 10 februari 2023
En hjärtformad ballong flyter i en kanal i Amsterdams red light district 2020.
En hjärtformad ballong flyter i en kanal i Amsterdams red light district 2020.Foto: Peter Dejong/AP/TT

Enligt nyhetsbyrån DPA rör det sig om området De Wallen – det mest kända av Amsterdams så kallade red light districts, det vill säga områden med mycket bordellverksamhet.

Insatsen syftar till att göra stadskärnan tryggare och bekämpa massturismens negativa effekter. Utöver rökförbudet måste restauranger och barer i området, liksom bordeller, börja stänga tidigare.

Annons

Lokalinvånare har i åratal klagat över fulla människor, offentlig gräsrökning och hätsk stämning i området. Haschturismen drar också till sig narkotikaförsäljare och bidrar till ökad kriminalitet och otrygghet, enligt ett pressmeddelande.

Myndigheterna i staden sägs också överväga om försäljning av cannabis från så kallade coffee shops ska begränsas till mellan klockan 16 och 01.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons