Annons

"Smallville"-skådespelare erkänner brott

Tv • Publicerad 8 april 2019
Allison Mack lämnar rättssalen efter att ha erkänt sig skyldig till utpressning.
Allison Mack lämnar rättssalen efter att ha erkänt sig skyldig till utpressning.Foto: Mark Lennihan/AP/TT

Den amerikanska skådespelaren Allison Mack, känd från tv-serien "Smallville", erkänner sig skyldig till att ha utövat utpressning mot två kvinnor som rekryterats till den kontroversiella självhjälpsgruppen Nxivm.

Gruppen beskylls för att i själva verket ha varit en sekt som bland annat har bedrivit människohandel och tvingat kvinnor att bli sexslavar.

Annons

Mack erkänner att hon övertalade de två kvinnorna att utföra vissa tjänster genom att hota med att offentliggöra känslig information om deras privatliv.

Gruppens ledare, självhjälpsgurun Keith Raniere, greps för ett drygt år sedan efter att flera kvinnor vittnat i The New York Times om hans aktiviteter.

Han anklagas för att genom hot och utpressning ha pressat ett 50-tal kvinnliga medlemmar till att bli hans sexslavar och ska även ha brännmärkt deltagare med sina initialer.

– Jag trodde hela tiden att Keith Ranieres intentioner var att hjälpa folk. Jag hade fel, och inser nu att jag och andra ägnade oss åt brottslig verksamhet, säger Allison Mack.

Rättegången mot Raniere inleds senare denna månad. Det är oklart hur Macks, som riskerar fängelse, situation påverkas av hennes samarbetsvilja.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons