GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Småspararna satsar på investmentbolagen

Ekonomi • Publicerad 29 juli 2021
Investmentbolag är populära bland småspararna. Arkivbild.
Investmentbolag är populära bland småspararna. Arkivbild.
Foto: Henrik Montgomery/TT

Investmentbolagen var populära bland småspararna under det första halvåret 2021, rapporterar Dagens industri.

I toppen ligger Investor, som skaffat sig 91 345 nya aktieägare under årets första sex månader, enligt uppgifter från ägardatabasen Holdings som Di har sammanställt. Totalt har Investor 418 914 aktieägare.

Därefter återfinns AB Volvo som fått 58 129 nya aktieägare till 340 906 ägare totalt. Investmentbolaget Kinnevik har 39 156 fler aktieägare, totalt 194 928 stycken.

Bland bolagen som tappat flest aktieägare finns flera av de stora bankerna. Nordea, som under året haft en kursökning på cirka 50 procent har tappat 11 652 ägare. Swedbank förlorade 10 905. SEB 4 582.

Den aktie som flest sparare valde att sälja av var teleoperatören Millicom, som tappade 16 636 ägare.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.