Annons
Nyheter

SMHI: Risk för halka i morgontrafiken

Dagens blöta väder i kombination med en klar natt ökar risken för halka under onsdagsmorgonen.
Sydöstra Skåne • Publicerad 4 februari 2020
Det blöta vädret kan ställa till det när temperaturen sjunker nattetid.
Det blöta vädret kan ställa till det när temperaturen sjunker nattetid.

– Det kan bli påfrysning av våta vägar under senare delen av natten och framåt morgontimmarna, varnar Malva Lindborg, meteorolog på SMHI.

Risken för ishalka gäller hela Skåne.

Annons

– Vi har det blött med regn under dagen i hela länet, även hos er i sydöst. När det sen klarnar upp fram på natten faller temperaturen över till minussidan.

Lufttemperaturen ser i natt ut att hamna på 0 till 1 minusgrad vid kusten.

– Rör man sig lite mer inåt land, uppåt de centralare delarna av Skåne, så kan det bli 2-3 minusgrader, säger Malva Lindborg.

Kan vi vänta oss mer kyla i veckan?

– Det blir ingen vinter än, utan ser fortfarande ut att ligga på plussidan dagtid. På onsdagen blir det 3-4 grader och en del sol mitt på dagen.

Om ytterligare halkrisk väntar framåt torsdagen beror på hur mycket moln det blir.

– Just nu ser det ut att bli ganska mycket, och molnen isolerar som ett täcke och håller värmen mot marken. Får vi däremot några luckor i molntäcket kan det sjunka ner mot nollgradigt även kommande nätter.

Här saknas innehåll

Mattias LundvallSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons