Kristianstad

SMHI: Risk för stora regnmängder

Skåne Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Det är fram till tisdagskvällen risk för skyfallsliknande regn och kraftig åska i hela Skåne, varnar SMHI.

 

Det finns risk för skyfall och regn som ger mer än 35 millimeter på tre timmar. SMHI gick på måndagsförmiddagen ut med meddelandet som gäller hela Skåne och Blekinge.

Regnet kan medföra översvämningar i källare, i dagvattensystem och mindre vattendrag. Det finns också en risk för översvämmade vägar.

– Vi har ett regnområde söder om landet som kommer börja röra sig norrut, säger Moa Hallberg, meteorolog på SMHI.

Ovädret kan också innehålla kraftig åska. Stora lokala variationer kan dock förekomma.

Tisdagsdygnet ser ut att bli regnigt och bjuda på kraftig blåst i Skåne.

– Sedan drar det vidare norrut under onsdagen, men på onsdag kväll kommer ett nytt regnområde in västerifrån. Det kommer vara ganska blött i början av veckan, säger Moa Hallberg.

När SMHI går ut och berättar om en risk är prognosen fortfarande relativt osäker. Om prognoserna blir säkrare går de ut med en varning.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.