GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

SMHI varnar båtfolket för kuling

SMHI varnar för vindhastigheter på 14 till 21 sekundmeter längs stora delar av kusten, vilket kan innebära problem för såväl fritidsbåtar som små yrkesfartyg.
Väder • Publicerad 6 augusti 2022
SMHI varnar för kuling längs stora delar av kusten Arkivbild.
SMHI varnar för kuling längs stora delar av kusten Arkivbild.Foto: Hasse Holmberg/TT

Kulingvarningarna gäller Bottenviken, Norra Kvarken, Norra och Södra Bottenhavet, Ålands hav och Skärgårdshavet, samt Skagerrak. Tidsmässigt gäller de från lördagseftermiddagen.

– Ett lågtryck ligger med centrum över Bottenhavet och det kommer att röra sig norrut under kvällen. Samtidigt har vi mer högtryck som växer in söderifrån i kväll och i natt. Så vinden avtar söderifrån under kvällen och natten men det blir fortsatt blåsigt i norr på söndagen, säger meteorolog Linnea Rehn Wittskog vid SMHI.

Blåsigt blir det också i en stor del av landet under lördagsdygnet, dock utan några varningar utfärdade.

– Det kan bli lite besvärligt i fjällen, då det också kommer regn från eftermiddagen. Det är inte på varningsnivå, men det kanske inte heller blir jättehärligt att vistas där, säger Linnea Rehn Wittskog.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.